Een aantal tips voor de Paardencoach en Equitherapeut vooraf aan de coachingsessies

Als er een coachee tot je komt voor een sessie is het belangrijk om van te voren een aantal goede afspraken te maken m.b.t. van de veiligheid.

Kleding

Denk aan het van te voren aan geven welke kleding gewenst is, zoals goede outdoor kleding bij kou of regen. Zorg ook dat je duidelijk bent in welk schoeisel gewenst is en stuur desnoods een plaatje mee van een outdoorschoen of laars. Indien iemand zelf kiest voor een schoen welke vies mag worden, maar wel stevig is, dan is dit op de persoon zijn of haar eigen risico.

Doe dit per e-mail zodat je altijd kunt aantonen dat je zwart op wit duidelijk bent geweest.

Indien iemand niet correct gekleed is schroom dan ook niet diegene hierop aan te spreken en weet dat je verzekeringstechnisch sterker staat als je zaken goed communiceert en kunt aantonen. Je wilt de coachee niet bang maken, maar laat juist laten weten dat iemand bij jou ‘save’ is omdat je waarde hecht aan de veiligheid.

Handschoenen

Je kunt ervoor kiezen de mensen handschoenen aan te laten doen tijdens grondwerken met de paarden om schuureffect en blaren te voorkomen met het touw. Echter zijn er ook paardencoaches welke helemaal niet aan de slag gaan met (halster)touwen, het hoeft natuurlijk ook niet en hangt van de doelstellingen af. Maar het kan vanuit veiligheidsoogpunt een tip zijn. Als het buiten toch al koud is kan het extra prettig zijn voor de coachee

Het weer

Je kunt de coachee de dag van te voren een reminder sturen met het weerbericht van de dag erna en de gewenste kleding voor de coaching. Is niet alleen zorgzaam en vriendelijk naar jouw klant toe, je kunt op deze manier voorkomen dat je iemand moet teleurstellen door hem/haar weg te sturen vanwege een ongewenste outfit.