Intervisie

Intervisie

Regionaal georganiseerd

Samen Professionaliseren

De Vereniging Paarden Coaching Nederland werkt met regionale intervisiegroepen. Het doel van deze groepen is dat Paardencoach professionals, leden, stevige samenwerking en steun van elkaar mogen gaan ervaren in de professionalisering van het vak.

Samen gaan we op professionele wijze praktijksituaties behandelen en zorgen we dat we van elkaar (blijven) leren. Een manier om op ontspannen wijze jouw ervaringen te delen en te leren van en met collega’s uit de sector.

De bijeenkomsten worden professioneel begeleid en zijn vooral leerzaam en plezierig om bij te wonen.

Intervise en Supervisie

De paardencoach heeft niet alleen een complex beroep in het organiseren en verzorgen van een veilige coachsessie met betrekking tot het paard, maar er kunnen ook binnen een coachsessie dingen naar voren komen die de paardencoach eens in de zoveel tijd wil delen met mede professionals. Dit merken we dan ook op uit diverse Facebook groepen, ervaringsverhalen en vanuit het werkgebied dat er een grote behoefte leeft in het volgen van intervisie en supervisie.

Samen maken we stap voor stap het verschil door professionalisering van de sector, en het faciliteren van benodigdheden om op een juiste manier als paardencoach aan het werk te kunnen gaan en te blijven.

De voorkeur geniet om te gaan werken vanuit een coöperatieve houding. We staan dan ook zeer zeker open voor samenwerking. Ben je momenteel actief in een bestaande intervisiegroep? Neem contact met ons, en laten we samen kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Samen komen we verder.

Intervisie levert een grote bijdrage in de kwaliteit en de professionaliteit van de coach houding van onze leden.

Regionale voorzitters

Elke regio wordt vertegenwoordigd door een voorzitter. Deze voorzitter is lid van V-PCN, en doet het voorzitterschap op vrijwillige basis. De bedoeling is dat 3 maal per jaar per regio intervisie plaatsvindt.

De Vereniging Paarden Coaching Nederland werkt samen met een externe partijen die op professionele wijze intervisies organiseert en verzorgd. De regiovoorzitter helpt met een stukje organiseren, te denken valt aan locatie en hapjes & drankjes. Ook neemt de voorzitter alvorens samen met de externe partijen het format voor intervisie door.

Hoewel een regiovoorzitter niet veel werk hoeft te hebben aan de voorbereiding van de intervisie bijeenkomsten, is dit desalniettemin een zeer belangrijke rol. Intervisie levert namelijk een grote bijdrage in de kwaliteit en de professionaliteit van de coach houding van onze leden. Coachees hebben baat bij een goede reflecterende coach, een professional die overweg kan met de soms lastige casussen die spelen binnen het werkveld.

Goed om te weten

Wil je wat betekenen als regiovoorzitter voor de intervisiegroep geef dan via dit formulier aan in welke regio je dit zou willen doen. En bedenk ook of jij minimaal 3 keer per jaar beschikbaar wil zijn om om de Intervisie bijeenkomsten voor jouw regio te organiseren. Als jij het organiseert ga ook jij over de datum en de planning. Het is een waardevolle, maar ook zeer zeker flexibele functie. Meld je snel aan.

In het kort:

  • Je bent lid van V-PCN, om mee te kunnen doen aan de intervisiebijeenkomsten.
  • Eenmaal per jaar mag je als gast meedoen aan de Intervisie in jouw regio. Je mag ook iemand meenemen, die geïnteresseerd is in lidmaatschap bij V-PCN.
  • Voor de intervisiebijeenkomsten wordt een kleine bijdrage gerekend.

Interesse in onze intervisie bijeenkomsten?

Geef hieronder aan in welke regio jij de intervisie zou willen volgen.